19 TOP 36 10 3 23 33
20 JUT 36 5 9 22 24

Datum plaatsing: 14-10-2022 21:54:00

Verslag en foto's: ADO pakt drie punten in uitwedstrijd tegen NAC Breda

ADO Den Haag heeft in de eerste wedstrijd voor de tweede periode goede zaken gedaan. In Breda werd de wedstrijd tegen NAC met 1-2 gewonnen. Beide Haagse doelpunten kwamen op naam van Thomas Verheydt.

Trainer Dirk Kuyt kon geen beroep doen op Dhoraso Klas, hij incasseerde in de wedstrijd vorige week tegen FC Eindhoven zijn vijfde gele kaart en was daardoor deze wedstrijd geschorst. Ook Mario Bilate, vorig seizoen nog speler bij de tegenstander, was deze avond niet van de partij, hij werd afgelopen week vader en had de hele week niet meegetraind.
Vanavond dus weer een paar andere spelers in de basis ten opzichte van vorige week.

Bij deze wedstrijd waren er, vanwege ongeregeldheden bij de vorige wedstrijd van ADO tegen NAC, geen uitsupporters welkom.

Thomas Verheydt speelde, ondanks een blessure aan zijn hand die hij zichzelf vorige week tijdens de rust van de thuiswedstrijd tegen Emmen bezorgde door naar eigen zeggen een deur uit zijn voegen te hebbebn gelagen, gewoon mee, maar dan wel met zijn hand gedeeltelijk in het gips.

NAC zette ADO in de eerste minuten klem op eigen helft en dat resulteerde in de derde minuut al in een doelpunt. Jort van der Sande kopte de bal achter Wentges in het goal: 1-0
ADO kwam daarna weer terug in de wedstrijd, na een niet goed benutte kans van Severina kwam ADO al snel weer voor het doel van keeper Roy Korsmit. Thomas Verheydt maakte in de 14e minuut via zijn hoofd de stand gelijk.
De Brabanders gingen snel weer in de aanval en claimden een paar minuten later een penalty toen een NAC speler in de 16 een tikje leek te krijgen, scheidsrechter Edwin van de Graaf zag er geen overtreding en dus ook geen penalty in. Hij was wel consequent, want een minuut of wat later dacht Severina aan de andere kant van het veld recht te hebben op een strafschop. Ook daar wilde de scheids niets van weten.
Nadat NAC een aantal keren gevaarlijk was, kon er weer opgelucht adem worden gehaald toen ADO in de 33e minuut op voorsprong kwam. Verheydt kopte op aangeven van Catic de 1-2 in. Voor de rust was er nog een goede kans voor ADO toen Severina een voorzet gaf op Wehrman. Hij schoot de bal echter over het doel.

In de rust bleef Max de Waal in de kleedkamer achter, Ricardo Kishna kwam voor hem het veld in. De tweede helft ging verder zoals het spel in de eerste helft was, de meeste kansen voor de thuisclub. Maar toch ook weer een dot van een kans voor Verheydt. Dit keer echter zonder resultaat. Ook Severina was tweemaal dicht bij een treffer, maar raakte de ene keer binnenkant paal en de andere keer onderkant lat.
In de 63 minuut wisselde Kuyt Wehrman en Siereveld voor Esajas en Werker. NAC doelman Korsmit moest vlak daarna redding brengen op een schot van Esajas, de daaruit voortkomende corner leverde helaas niets op.
Tien minuten voor tijd maakte Titouan Thomas zijn debuut voor ADO, hij kwam het veld in voor Gregor Breinburg.
Verheydt maakte het de Brabantse keeper nog even lastig in de extra tijd, maar die wist zijn doel verder schoon te houden. Ook NAC was nog even gevaarlijk in de allerlaatste minuut, maar ook Wentges bleef goed bij de les.

ADO neemt drie punten mee naar huis, maar ook vier gele kaarten die op naam kwamen van Siereveld, Esajas, Absalem en Hall. Het laat in ieder geval zien dat er wel geknokt werd voor de punten.

Volgende week vrijdag wacht de wedstrijd thuis tegen De Graafschap maar eerst gaat ADO komende dinsdagavond op bezoek bij Excelsior'31 in Rijssen voor de eerste bekerronde.